PRIVATUMO POLITIKA 

Šioje Privatumo politikoje pateikiame pagal Europos Sąjungos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente Nr. 2016/679 (ES) (toliau – Reglamentas) privalomą informaciją apie asmens duomenų tvarkymą.

Duomenų valdytojas, nustatantys Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslus ir priemones, yra UAB „Santa Monica Networks“, juridinio asmens kodas 134162647, adresas Perkūnkiemio g. 7, Vilnius, Lietuva, telefonas +370 5 2638700, el. paštas info@smn.lt.

Privatumo politikoje numatytos sąlygos taikomos fiziniams asmenims lankantis mūsų interneto svetainėje, vykdant komunikaciją su mūsų bendrove ir kitokiu būdu žemiau įvardintose situacijose pateikiant asmens duomenis. Prašome reguliariai perskaityti aktualią šio dokumento versiją, nes ateityje jos turinys gali keistis. Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Reglamente.

Žemiau pateikiama informacija apima šiuos duomenų tvarkymo tikslus: (i) darbuotojų atranką ir kandidatų į darbo vietą duomenų bazės administravimą; (ii) komunikaciją elektroniniu paštu; (iii) slapukų naudojimą; (iv) socialinių tinklų naudojimą. Šioje Privatumo politikoje taip pat aprašomos Jūsų kaip duomenų subjekto teisės, duomenų teikimas jų gavėjams ir kitos asmens duomenų tvarkymo sąlygos, taikomos visiems aukščiau išvardintais tikslais bendrovės tvarkomiems asmens duomenims.

Darbuotojų atranka 

Jeigu, norėdami, kad Jūsų duomenys būtų įtraukti į mūsų kandidatų duomenų bazę, atsiuntėte savo CV arba savo CV atsiuntėte pagal skelbimą mūsų interneto svetainėje arba specializuotoje darbuotojų atrankoms ir darbo paieškoms skirtoje interneto svetainėje, Jūsų savanoriškai pateiktus bei kitus toliau įvardintus asmens duomenis tvarkysime darbuotojų atrankos tikslu.

Dėl dalyvavimo atrankoje atsiųstus Jūsų asmens duomenis tvarkysime tol, kol pasibaigs atranka, t.y. nuspręsime į darbą priimti konkretų kandidatą, pasibaigs jo bandomasis laikotarpis arba nuspręsime užbaigti atranką neatrinkus jokio kandidato. Šis laikotarpis trunka apie 4 mėnesius. Jeigu neišreikšite prieštaravimo, Jūsų duomenis po atrankos pabaigos saugosime 3 metus ir, jeigu per šį laikotarpį mūsų bendrovėje kils naujo darbuotojo poreikis, susisieksime su Jumis. Suėjus 3 metų terminui Jūsų asmens duomenis sunaikinsime. Jeigu prieštaraujate, kad Jūsų duomenis saugotume pasibaigus atrankai, informuokite apie tai elektroniniame laiške arba informavimo formoje, kuria pateiksime Jums pasirašyti susitikimo metu.

Jeigu savo CV ir kitus duomenis atsiuntėte nesant paskelbtos atrankos, Jūsų duomenis saugosime 3 metus neprašydami atskiro sutikimo, Jūsų valia pateikti duomenis pagrindu.

Jūsų asmens duomenis tvarkysime Jūsų išreikštos valios dalyvauti atrankoje arba saugoti duomenis duomenų bazėje pagrindu, o po atrankos pabaigos – teisėto intereso pagrindu. Duomenų pateikimas yra savanoriškas, tačiau neturėdami jų, negalėtume įvertinti Jūsų kandidatūros tinkamumo. Bet kada galite atšaukti dalyvavimą atrankoje ar duomenų saugojimą kandidatų duomenų bazėje.

Informuojame, kad pasinaudodami asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų mums suteikta teise, galime kreiptis į Jūsų ankstesnius darbdavius ir paprašyti jų nuomonės apie Jūsų kvalifikaciją, profesinius gebėjimus ir dalykines sąvybes. Į Jūsų esamą darbdavį nesikreipsime be Jūsų aiškiai išreikšto išankstinio sutikimo. 

Komunikacija elektroniniu paštu 

Vykdant elektroninę komunikaciją pateikiamų Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų laisvos valios išraiška vykdyti šią komunikaciją ir joje pateikti tam tikrus duomenis, t.y. sutikimas. Be to, duomenų tvarkymo pagrindas taip pat yra sutarties sudarymas ar vykdymas bei teisės aktuose numatytų pareigų vykdymas. Be sutarties sudarymo ir vykdymo, Jūsų duomenys taip pat tvarkomi vidaus administravimo tikslu.

Jūsų elektroninio pašto adresas, susirašinėjimo turinys ir susiję duomenys bus tvarkomi laikantis proporcingumo principo. Šie duomenys visų pirma matomi to asmens, su kuriuo tiesiogiai elektroniniu paštu komunikuojate. Tačiau tam tikrais atvejais Jūsų susirašinėjimą gali perskaityti ir kiti darbuotojai, pavyzdžiui, elektroninė darbo vietos stebėjimo, galimų teisės aktų ar vidaus taisyklių pažeidimų tyrimo, darbuotojo pavadavimo ir susijusiais tikslais bei panašiose situacijose.

Slapukų naudojimas

Slapukas (angl. Cookie) yra nedidelis iš raidžių ir skaitmenų sudarytas failas, kuris yra įrašomas į Jūsų naršyklę arba standųjį Jūsų kompiuterio diską. Siekiant skirtingų tikslų yra naudojami skirtingi slapukai. Slapukai taip pat padeda atskirti Jus nuo kitų interneto svetainės naudotojų, taigi užtikrina malonesnę interneto svetainės naudojimo patirtį ir leidžia tobulinti interneto svetainę.

Dauguma naršyklių leidžia atmesti visus slapukus, o kai kuriose naršyklėse yra galimybė atmesti tik trečiųjų šalių slapukus. Tad Jūs galite pasinaudoti šiomis galimybėmis. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad visų slapukų blokavimas turės neigiamą poveikį interneto svetainės naudojimui, ir be slapukų Jūs negalėsite naudotis visomis interneto svetainėje teikiamomis paslaugomis.

Mūsų interneto svetainėje naudojami toliau apibūdinami slapukai:

  • svetainės funkcionavimą užtikrinantys slapukai. Jie skirti pagerinti interneto svetainės veikimą ir renka bendro pobūdžio (anoniminę) informaciją apie naudojimąsi interneto svetaine;
  • analitiniai (stebėjimo slapukai iš „Google Analytics“). Šie slapukai leidžia atpažinti ir suskaičiuoti svetainės lankytojus bei stebėti, kaip lankytojai juda po interneto svetainę ja naudodamiesi. Tai padeda pagerinti svetainės veikimą, pavyzdžiui, užtikrinti, kad vartotojai galėtų lengvai rasti tai, ko ieško;
  • funkciniai slapukai. Šie slapukai yra naudojami interneto svetainės lankytojams atpažinti, kai jie grįžta į interneto svetainę. Tai leidžia pateikti pagal svetainės lankytojų poreikius pritaikytą turinį socialiniuose tinkluose, įsiminti klientams aktualią informaciją;

Mūsų interneto svetainėje naudojamų slapukų sąrašą galite rasti žemiau:

SLAPUKO PAVADINIMAS SLAPUKO PASKIRTIS SAUGOJIMO TRUKMĖ
__utm.gif Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas Sesijos metu
__utma Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 2 metai
__utmb Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 1 diena
__utmc Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas Sesijos metu
__utmt Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 1 diena
__utmz Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 6 mėnesiai
_ga Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 2 metai
_gat Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 1 diena
_gid Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas 1 diena
collect Statistinės informacijos apie vartotojo elgesį svetainėje rinkimas Sesijos metu
UUID#[abcdef0123456789]32 Rinkodara Sesijos metu

 

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus 

Daugelis naršyklių yra nustatytos taip, kad slapukus priimtų automatiškai. Turėdami informacijos, kaip ir kam jie naudojami, galite apsispręsti, ar slapukus pasilikti, ar juos naršyklėje išjungti. Dauguma naršyklių leidžia Jums valdyti slapukus per jų nustatymų parinktis. Jei nenorite priimti slapukų, savo naršyklėje galite pasirinkti nustatymą nepriimti visų slapukų arba siųsti įspėjimą, kai yra sukuriamas slapukas. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Norėtume įspėti, kad atsisakę slapukų galite netekti galimybės naudotis kai kuriomis funkcijomis. Nenorėdami gauti slapukų, galite nustatyti savo naršyklę atmesti visus slapukus arba siųsti įspėjimą, kai yra sukuriamas slapukas.

Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėje gali būti leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės.

Socialinių tinklų naudojimas

Mūsų bendrovė turi paskyrą socialiniame tinkle „Facebook“, kurio privatumo pranešimas yra pateikiamas adresu https://www.facebook.com/privacy/explanation.

Informaciją, kurią pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas.

Rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėjais, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

Asmens duomenų teikimas duomenų gavėjams 

Jūsų asmens duomenys gali būti teikiami:

  • IT, serverio, pašto ir kurjerio paslaugų teikėjams;
  • teisininkams, advokatams, konsultantams, auditoriams, antstoliams, skolų išieškojimo bendrovėms;
  • teisėsaugos ir priežiūros institucijoms, teismams, kitoms ginčus nagrinėjančioms institucijoms;
  • potencialiems arba esamiems mūsų verslo ar jo dalies perėmėjams ar jų įgaliotiems konsultantams ar asmenims. 

Kokie yra asmens duomenų apsaugos principai, kurių mes laikomės? 

Renkant ir naudojant Jūsų pateiktus, o taip pat iš kitų šaltinių gautus Jūsų asmens duomenis, laikomasi šių principų:

  • Jūsų asmens duomenys tvarkomi teisėtu, sąžiningu ir skaidriu būdu (teisėtumo, sąžiningumo ir skaidrumo principas);
  • Jūsų asmens duomenys renkami nustatytais, aiškiai apibrėžtais bei teisėtais tikslais ir toliau netvarkomi su tais tikslais nesuderinamu būdu (tikslo apribojimo principas);
  • Jūsų asmens duomenys yra adekvatūs, tinkami ir tik tokie, kurių reikia siekiant tikslų, dėl kurių jie tvarkomi (duomenų kiekio mažinimo principas);
  • tvarkomi asmens duomenys yra tikslūs ir prireikus atnaujinami (tikslumo principas);
  • Jūsų asmens duomenys yra laikomi tokia forma, kad asmens tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, nei tai yra būtina tais tikslais, kuriais Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi (saugojimo trukmės apribojimo principas);
  • Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi tokiu būdu, kad taikant atitinkamas technines ar organizacines priemones būtų užtikrintas tinkamas asmens duomenų saugumas, įskaitant apsaugą nuo duomenų tvarkymo be leidimo arba neteisėto duomenų tvarkymo ir nuo netyčinio praradimo, sunaikinimo ar sugadinimo (vientisumo ir konfidencialumo principas). 

Duomenų subjekto teisių įgyvendinimas 

Informuojame, kad Jūs turite šias duomenų subjekto teises: teisę susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi; teisę reikalauti ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus papildyti neišsamius asmens duomenis; teisę prašyti savo duomenis sunaikinti arba sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą); teisę prašyti, kad asmens duomenų tvarkymas būtų apribotas; teisę į duomenų perkėlimą; teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai; teisę atšaukti sutikimą ir nesutikti su asmens duomenų tvarkymu.

Tam, kad būtų galima įgyvendinti Jūsų duomenų subjektų teises, būtina nustatyti Jūsų tapatybę. Nenustačius Jūsų tapatybės, nebus galima įsitikinti, ar kreipiasi tikrai tas asmuo, kurio asmens duomenys yra tvarkomi, todėl nebus galima įgyvendinti Jūsų teisių.

Gali būti atsisakyta nagrinėti iš Jūsų gautą prašymą dėl teisių įgyvendinimo arba už tai gali būti paprašyta atitinkamo mokesčio, jei prašymas būtų akivaizdžiai nepagrįstas arba perteklinis, taip pat kitais teisės aktuose nustatytais atvejais.

Jeigu pageidautumėte įgyvendinti savo duomenų subjekto teises ar turėtumėte kitokių klausimų dėl savo asmens duomenų tvarkymo, prašome kreiptis anksčiau nurodytais bendrovės kontaktiniais duomenimis.

Kodėl rinktis mus?
Pirmieji įdiegiame naujoves rinkoje
Stipriausia profesionalų komanda
Pelnėme didžiausių įmonių pasitikėjimą
ISO 9001:2015 ir ISO/IEC 27001:2013
Dirbame su patikimiausiais pasaulio gamintojais
Partneriai

Cisco Systems

Cisco designs and sells a broad range of technologies that have been powering the Internet since 1984.

NetApp

NetApp, Inc. (NetApp, we, or us) is the data authority for the hybrid cloud.

Aruba Networks

Aruba, a hewlett packard enterprise company, is redefining the intelligent edge with reliable mobility and iot solutions for organizations of all sizes.

Dell Technologies

Dell empowers countries, communities, customers and people everywhere to use technology to realize their dreams.

Fortinet

High-performance, integrated security solutions for global organizations and providers of all sizes.

Palo Alto Networks

„We are the global cybersecurity leader, known for always challenging the security status quo. Our mission is to protect our way of life in the digital age by preventing successful cyberattacks.

IBM

IBM produces and sells computer hardware, middleware and software, and provides hosting and consulting services in areas ranging from mainframe computers to nanotechnology.

Check Point Software Technologies

Check Point Software Technologies Ltd. is a leading provider of cyber security solutions to corporate enterprises and governments globally.
Trumpi faktai

Santa Monica Networks pirmieji gavo Cisco Systems GOLD vietinio partnerio statusą (2008 m)

Pirmieji komerciniam klientui Lietuvoje įdiegėme saugumo incidentų ir įvykių valdymo sprendimą (2008 m)

Santa Monica Networks specialistai pirmieji Lietuvoje pasiekė aukščiausią Cisco Systems inžinierių sertifikaciją – CCIE

Pirmieji Baltijos šalyse įgijome aukščiausią Cisco Systems architektūros specialisto įvertinimą – CCDE

Pirmieji Lietuvos klientams pristatėme naujos kartos aplikacijų ugniasienės gamintoją – Palo Alto Networks

Esame vieninteliai Palo Alto Networks autorizuoto techninio centro statusą turintys (ASC) partneriai Lietuvoje ir Baltijos šalyse